skip to Main Content

Verschillende soorten facings

Er zijn twee soorten facings. Facings die gemaakt zijn van porselein en facings van composiet.

Facing van porseleinen
Een facing van porselein is vrij kostbaar, omdat de facing in een tandtechnisch laboratorium moet worden gemaakt. Dit heeft als voordeel dat een porseleinen facing zeer duurzaam is. Tevens is deze facing niet vatbaar voor verkleuring en wordt hij niet dof.

Facing van composiet
Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein. Deze facing kan namelijk in één behandeling worden aangebracht. Een facing van composiet is gunstig geprijsd, maar wel gevoeliger voor aanslag door bijvoorbeeld koffie of roken.

De behandeling

Tijdens een intakegesprek bepalen we in overleg met u welke facing voor uw gebit het beste is. De beide facings zijn gemaakt van verschillende materialen en vereisen daarom ieder een andere behandeling.

Wilt u meer informatie over onze facing behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op.

Behandeling met een porseleinen facing

Een porseleinen facing wordt nooit in één behandeling geplaatst. In de eerste behandeling wordt uiterst nauwkeurig bepaald welke kleur de facing moet krijgen. De kleur moet exact overeenkomen met de kleur van uw andere tanden. Daarna wordt er een dun laagje van de tand(en) in kwestie afgeslepen. Tot slot maken we een afdruk die de tandtechnicus in onze tandtechnisch laboratorium vervaardigd. U moet daarom een keer terugkomen om de porseleinen facing te laten plaatsen.

Behandeling van een composieten facing

Een composieten facing wordt in één behandeling aangebracht. Ook bij deze vorm is het belangrijk om nauwkeurig te letten op de juiste kleur. Net als bij een porseleinen facing slijpt de tandarts een dun laagje van de tand of kies af om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt de tand ruw gemaakt, zodat de facing goed op zijn plek blijft zitten. Wanneer de composieten facing is geplaatst, wordt deze voorzien van de juiste vorm.

Levensduur van een facing

Een facing gaat doorgaans vijf tot tien jaar mee, soms nog wel langer. Als u tandenknarst of nagels bijt, kan de facing slijten of beschadigen. Een beschadigde of versleten facing is door uw tandarts goed te repareren.

Back To Top