skip to Main Content

Wilt u een kroon laten zetten in Rotterdam bij een ervaren tandartspraktijk? Dan bent u bij tandartspraktijk CityDent aan het juiste adres!

Heeft u beschadigde, verkleurde of gebroken tanden en kiezen? Dan heeft dit niet alleen impact op uw manier van praten, lachen en eten. Het heeft ook een hele grote impact op uw zelfvertrouwen. Wilt u uw (zelf)vertrouwen in uw gebit weer terug? Weer zorgeloos kunnen lachen? Dan bieden wij van CityDent dé oplossing: een kroon laten zetten bij ons in Rotterdam. Wij luisteren altijd naar uw wensen en klachten en vertalen die naar een maatwerk strategie.

Kroon laten zetten Rotterdam

Wat is een kroon?

Een kroon is een speciale overkapping die over de tand of kies wordt aangebracht. De kroon wordt óf op een natuurlijk element óf op een implantaat bevestigd. Een kroon heeft een fundering nodig waarop deze wordt aangebracht. De fundering is in de meeste gevallen een implantaat, maar kan ook op de eigen wortel aangebracht worden mits er nog een flink deel van de tand of kies over is. Een kroon bestaat uit één stuk en is gemaakt van metaal en/of porselein. Het grote voordeel van een kroon is dat deze meer stevigheid en bescherming geeft aan de onderliggende tand of kies.

Doet de behandeling pijn?

In de meeste gevallen wordt u, voordat we de kroon gaan plaatsen, verdoofd. Hierdoor doet de behandeling geen pijn. Vindt u het eng of bent u bang dat het laten zetten van een kroon toch pijn gaat doen? Trek dan altijd bij ons aan de bel. Wij nemen rustig de tijd voor u en stellen u op uw gemak.

Na het plaatsen van de implantaten kan het tandvlees ter plaatse pijnlijk en gezwollen zijn. Ook kunt u tijdelijk last hebben van een gevoelige tand of kies na het plaatsen van een kroon op een implantaat. Houdt de gevoeligheid of pijn langer dan twee weken aan? Raadpleeg dan altijd uw tandarts.

Hoe lang duurt het om een kroon te laten zetten?

De duur is uiteraard afhankelijk van het aantal. Over het algemeen duurt een behandeling voor het plaatsen van implantaten, inclusief voorbereiding en verdoving een half uur tot een uur. De totale behandelperiode beslaat meestal zes tot acht maanden.

Wanneer passen we een (implantaat)kroon toe?

Is een tand of kies vaak gevuld? Of is er na het afbreken van een kies te weinig houvast om deze (opnieuw) te vullen? Dan wordt vaak de keuze voor een kroon gemaakt. Een kroon zorgt ervoor dat uw huidige tand of kies behouden blijft. We plaatsen ook een kroon om cosmetische redenen, als u uzelf bijvoorbeeld stoort aan verkleuring of misvorming van een tand. Mist er een kies of tand? Dan wordt er voor een brug gekozen.

Op de vraag of we een kroon kunnen plaatsen zonder wortelkanaalbehandeling is het antwoord ja. U kunt een kroon nodig hebben als er onvoldoende houvast is na een wortelkanaalbehandeling. Maar u hoeft niet per se een wortelkanaalbehandeling te ondergaan om een kroon te laten zetten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor implantaten?

Voordat u in aanmerking komt voor een behandeling met implantaten en de bijbehorende kronen, is het van belang dat u aan een aantal voorwaarden voldoet:

  1. U moet voldoende kaakbot hebben, zodat het implantaat op de juiste manier in het kaakbot verankerd kan worden. Over het algemeen is het kaakbot vanaf 18 jaar volgroeid.
  2. Uw kaakbot moet gezond zijn.
  3. De resterende tanden en het tandvlees moeten gezond zijn.
  4. U moet uw nieuwe gebit goed onderhouden. Roken en overmatig gebruik van alcohol bijvoorbeeld, hebben een negatieve invloed op het succes van de behandeling.

De kosten van een kroon laten zetten in Rotterdam

Wat de kosten zijn voor het laten zetten van een kroon bij onze praktijk in Rotterdam is onder andere afhankelijk van:

  • De soort kroon
  • De materiaalsoort
  • De kosten van het tandtechnisch laboratorium
  • Het aantal te plaatsen kronen
  • De keuze voor het plaatsen van een opbouw

Voordat wij aan de slag gaan met het plaatsen van een kroon, leggen we u een behandelplan inclusief begroting voor. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan en kunt u bij uw zorgverzekering navragen wat u eventueel vergoed krijgt.

Waarom kiezen voor CityDent voor het plaatsen van kronen?

Wanneer u voor het plaatsen van uw kroon of kronen kiest voor tandartspraktijk CityDent in Rotterdam, kiest u voor een praktijk waar persoonlijke aandacht, hygiëne en kwaliteit voorop staan. Wij verwelkomen u in een warme en vriendelijke sfeer. Wilt u meer weten over het plaatsen van een (tijdelijke) kroon en de bijbehorende kosten en mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

CityDent is als tandarts in Rotterdam ook goed bereikbaar vanuit: Schiedam, Gouda, Vlaardingen, Spijkenisse, Delft, Ridderkerk, Capelle aan den Ijssel, Zwijndrecht, Maassluis, Brielle, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Puttershoek, Lansingerland, Zuidplas, Binnenmaas, Leidschendam-Voorburg, Nissewaard en Naaldwijk.

Back To Top