skip to Main Content

Wilt u een tandprothese bij een ervaren tandartspraktijk in Rotterdam laten plaatsen? Dan bent u bij tandartspraktijk CityDent aan het juiste adres!

Een tandprothese is een kunstmatig element waarmee een tand vervangen wordt. Bent u niet tevreden over uw huidige gebit? Heeft u klachten zoals pijn in uw mond, last met kauwen of moeite met praten? Mist u tanden of is uw gebit, om wat voor reden dan ook, in hele slechte staat? Dan kan een tandprothese, oftewel kunstgebit of klikgebit, de oplossing zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en bijbehorende kosten voor het plaatsen van een tandprothese bij tandartspraktijk CityDent in Rotterdam? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Tandprothese Rotterdam

De verschillende soorten tandprothese mogelijkheden

  • Een volledig kunstgebit; Mist u heel veel tanden of functioneert uw huidige gebit niet goed meer? Dan biedt een volledig, natuurlijk uitziend, kunstgebit de oplossing. Dit is altijd een volledig uitneembare tandprothese.
  • Een gedeeltelijke tandprothese; Mist u één of meerdere tanden? Dan is een volledig kunstgebit (nog) niet nodig. De beste optie is dan een gedeeltelijke tandprothese. Uw tand of kies wordt dan vervangen door één of meerdere namaaktanden.
  • Een tijdelijke tandprothese; Een tijdelijke tandprothese, ook wel noodgebit genoemd, wordt direct na het trekken van uw tanden geplaatst. De tijdelijke tandprothese werkt als een pleister op het tandvlees en maakt de overgang naar een kunstgebit aangenamer. Deze mogelijkheid staat ook bekend als tanden trekken en kunstgebit in 1 dag.
  • Een klikgebit; Het klikgebit zit vast aan de kaak. Bij een klikgebit worden implantaten aangebracht in uw kaakbot. Het klikgebit klikt u vervolgens op de implantaten. Ook het klikgebit is een uitneembare prothese die u eenvoudig in en uit uw mond klikt.

Welke tandprothese in uw situatie het beste is, stemmen we graag samen met u af in een vrijblijvend intakegesprek. In dit intakegesprek oordelen we welk kunstgebit het beste bij u past.

De kosten van een tandprothese in Rotterdam en omgeving

Wat de kosten van een tandprothese zijn, is per situatie anders. Voordat wij met u van start gaan, bespreken wij het behandelplan uitvoerig met u. Ook krijgt u een begroting mee, zodat u weet wat de kosten van uw tandprothese zullen zijn. Aan hand van deze begroting kunt u bij uw zorgverzekering navragen wat de tandprothese vergoeding is en wat uw eigen bijdrage zal zijn.
Vaak wordt een volledig kunstgebit, zoals een uitneembare tandprothese of een klikgebit, bijna volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Een gedeeltelijke tandprothese daarentegen wordt vaak niet door de basiszorgverzekering vergoed. U krijgt de kosten (grotendeels) vergoed bij een aanvullende verzekering.

CityDent: specialist op gebied van tandprotheses in Rotterdam

Wist u dat ongeveer drie miljoen Nederlanders een kunstgebit dragen? U bent dus echt niet de enige. En wanneer u voor uw tandprothese in Rotterdam kiest voor CityDent, kiest u voor een specialist op het gebied van tandprotheses. Wij zorgen ervoor dat uw kunstgebit dezelfde functies die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Ook creëren wij een tandprothese met een natuurlijke uitstraling. Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons altijd voorop, ongeacht de behandeling. Wij werken altijd in een warme en vriendelijke sfeer, zodat u zich welkom en zo comfortabel mogelijk voelt.

Hoe kom ik in aanmerking voor een kunstgebit?

In sommige gevallen is een kunstgebit echt noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer u nog maar weinig eigen tanden en kiezen heeft, wanneer uw tanden door tandbederf niet meer te redden zijn of wanneer u aan een ongeval één of meerdere slechte/kapotte tanden overhoudt. Is uw eigen gebit nog redelijk gezond, dan is het niet altijd slim om te kiezen voor een kunstgebit. Laat u altijd goed adviseren in een gespecialiseerde praktijk, voordat u de overstap naar een tandprothese maakt.

Comfortabele tandprothese met een natuurlijke uitstraling

Komt u voor een tandprothese naar onze tandartspraktijk in Rotterdam? Dan zorgen wij ervoor dat uw tandprothese comfortabel aanvoelt en een natuurlijke uitstraling heeft. U wilt natuurlijk niet dat mensen zien dat u een kunstgebit draagt. Doordat wij de kleur van de tandprothese afstemmen op de kleur van uw oorspronkelijke tanden, of als u deze niet meer heeft, op de kleur van uw gelaat, ziet de kleur van de tandprothese er altijd natuurlijk uit. Met een natuurlijk uitziend kunstgebit als resultaat.

Hoe moet ik mijn prothese reinigen?

Reinig uw tandprothese in geen geval met tandpasta. Tandpasta bevat namelijk schurende deeltjes die voor beschadigingen kunnen zorgen. U kunt uw kunstgebit na elke maaltijd reinigen met lauw water, (groene) zeep en een speciale protheseborstel. Dit mag u voor het slapengaan herhalen. Is er sprake van tandsteen? Dan kunt u uw tandprothese één keer per week ’s nachts laten weken in natuurazijn en water. Bewaar de prothese ’s nachts droog in een speciaal daarvoor bestemd bakje.

Tandprothese ’s nachts inhouden of niet?

Het is beter om uw tandprothese ’s nachts niet in te houden om uw kaken rust te geven. Vindt u het vervelend om met een lege mond te slapen? Doe dan alleen uw ondergebit uit. Wilt u uw prothese liever niet uit doen? Laat deze dan voor de zekerheid regelmatig controleren door uw tandarts.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een tandprothese en onze mogelijkheden in Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. CityDent is als tandarts in Rotterdam ook goed bereikbaar vanuit: Schiedam, Gouda, Vlaardingen, Spijkenisse, Delft, Ridderkerk, Capelle aan den Ijssel, Zwijndrecht, Maassluis, Brielle, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Puttershoek, Lansingerland, Zuidplas, Binnenmaas, Leidschendam-Voorburg, Nissewaard en Naaldwijk.

Back To Top